Blog over de leukste kraamcadeaus volgens moeders

De leukste kraamcadeaus volgens moeders

Vind jij het ook lastig om een leuk kraamcadeau te vinden? Laatst mocht ik op kraambezoek en ik had werkelijk geen idee wat ik kon geven waar de kersverse moeder echt blij mee zou zijn. Ik vermoedde dat ik niet de enige ben die hiermee worstelt. Dus besloot ik mijn schoonzus Fidessa om raad te vragen wat moeders nu eigenlijk echt leuk vinden als kraamcadeau.

Voordat ze moeder werd, gaf Fidessa hele andere kraamcadeau's dan ze nu doet. Zelfs wat ze op het geboortekaartje schrijft is nadien anders geworden. Nou, dat belooft veel goeds! Laat Fidessa je meenemen in haar verhaal en ervaringen. Hopelijk krijg je wat inspiratie en tips voor een écht leuk en nuttig kraamcadeau.

Voordat ik moeder werd

Voordat ik moeder werd gaf ik altijd standaard kraampakketten. Denk aan: baby shampoo, slabbetjes, bijtring en speenkoorden. Als je cadeautjes geeft, krijg je nooit te horen: ‘’Bedankt, maar eigenlijk heb ik dat niet nodig''. Nu ik zelf moeder ben, ben ik daar heel open over, en ik hoor hetzelfde van vriendinnen.

Welke roze wolk?

De roze wolk… iedereen heeft het er altijd over. Na mijn bevalling dacht ik: ‘shit, dat heb ik niet!’. De eerste drie maanden waren niet bepaald rooskleurig. Ik voelde me overweldigd. Gelukkig was ik er gelijk open over, en zo kwam ik erachter dat niemand in mijn omgeving die roze wolk heeft ervaren. Dan kun je dus veel beter andere dingen gebruiken dan alleen maar slabbetjes, zoals bijvoorbeeld chocolade.😉

 ''Het is oké als je geen roze wolk ervaart!''

Daarom geef ik nu andere cadeaus. Ik zou liever tien bevallingen meemaken dan die eerste drie maanden na de bevalling. Ik voelde ook behoorlijk wat druk omdat ik die roze wolk niet ervaarde. Maar nu weet ik beter: het hoeft niet voor iedereen zo te zijn, en dat is helemaal prima! Het is al een hele opluchting dat ik dat nu besef, en daarom deel ik het ook met anderen. 

Ook de geboortekaartjes zijn nu anders

''De tijd gaat helemaal niet snel met al die slapeloze nachten, haha''

Niet alleen mijn cadeautjes zijn anders geworden, ook de geboortekaartjes schrijf ik nu anders. In plaats van clichés als ‘geniet van elk moment’ of ‘de tijd vliegt voorbij’ (de tijd vliegt helemaal niet voorbij… met al die slapeloze nachten, haha). In plaats daarvan schrijf ik op het geboortekaartje dingen als 'zorg goed voor elkaar' en 'neem de tijd om elkaar te leren kennen'.

Al met al heb ik geleerd dat het oké is om geen roze wolk te ervaren na de bevalling. Ook heb ik geleerd hoe belangrijk het is om eerlijk te zijn naar jezelf en anderen toe en om steun te zoeken. Je bent niet alleen in al je ongemak, twijfels of gevoelens over het nieuwe moederschap.

Heb je als mama dingen gekregen die je zelf niet gebruikt? Doneer het bij een locatie van stichting babyspullen in je buurt. Zo kan je iemand blij maken die het goed kan gebruiken en gooi je niks weg.

Lees hieronder de tips van Fidessa voor het perfecte kraamcadeau!

Terug naar blog

Tips voor kraamcadeaus

  1. Eten! Dat is echt een gouden tip. Ook al zeggen de nieuwe ouders dat het niet nodig is, doe het gewoon. Zorg dat hun koelkast/vriezer vol zit met eten. Dan hoeven ze daar geen zorgen om te maken.
  2. Chocolade en snacks voor de mama die ze naast haar bed kan hebben.
  3. Een amberblokje voor in de slaapkamer. Na een tijdje ruikt de slaapkamer niet meer zo lekker als je daar veel bent + de geur van luiers… je snapt het ;).
  4. Ontspannende thee. Een blije mama is een goede mama. Dus geef haar ook iets waarbij ze kan ontspannen en momentje voor haarzelf kan hebben.
  5. Cadeau voor de baby. Ik doe er altijd iets bij voor de baby, maar niet meer uitgebreid of dingen die ik zelf niet gebruik. Bijvoorbeeld een knuffeltje of (XL) hydrofiele doek.
  6. Vergeet de papa niet. Geef hem lekkere biertjes of een ander ontspannend cadeau.
Bekijk cadeaus